Glutenvrij eten in Sevilla

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 21:20

In 2019 heeft de gemeenteraad van Sevilla het Sevilla Glutenvrij Netwerk (Red Sevilla Sin Gluten) opgericht, een project gepromoot door de Gezondheidsdienst, om een ​​heerlijk, gevarieerd, veilig en glutenvrij gastronomisch aanbod te garanderen.

 
Er is een gastronomische cultuur voor elk wat wils in Sevilla. Wat je culinaire voorkeuren ook zijn of een intolerantie, allergie of coeliakie hebt, als je graag geniet van de smaak van lekker eten, zul je aangenaam verrast worden door de stad. Ervaar de passie en smaak van elke hoek van Sevilla, met de gemoedsrust dat het "Sevilla Glutenvrij Netwerk" er is om een ​​veilige en glutenvrije eetervaring te garanderen.
 

Geef aan dat het eten "SIN GLUTEN" moet zijn. Veel bars kunnen glutenvrij brood serveren (pan sin gluten) en hebben nog veel meer opties als je dat vooraf duidelijk kenbaar maakt: vegetarisch, zonder melk, zonder ei, zonder noten, etc.

Hieronder een aantal suggesties. Check altijd even de openingstijden vooraf, want sommige bars hebben geen ontbijt (gaan iets later open voor lunch) en bij sommige zaken gaan tussendoor nog steeds de keukens dicht.

Bistro Los Tulipanes

Dit is ons favoriete restaurant van heel Sevilla! De eigenaren Mano en Inma zijn van oorsprong Spaans, maar zijn in Nederland geboren. Zij zijn echt onze nieuwe familie geworden, sinds wij in Sevilla wonen. Hun kaart is een combinatie van Nederlandse gerechten en snacks en heerlijke huisgemaakte Spaanse tapas! Zij hebben diverse glutenvrije gerechten, maar ook vegan opties.

 

Al Solito Posto

Een Italiaans restaurant op het gezelligste plein van Sevilla: Alameda de Hercules. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner en er staan echt geweldige en verrassende gerechten op de kaart! Dit restaurant staat erom bekend dat ze veel glutenvrije opties hebben. Meteen bij binnenkomst vragen ze meestal al of je glutenvrij komt eten. De keuken is tussendoor (van 16:00-20:00 uur) gesloten.

 

Restaurante De La O

Van oorsprong zijn ze begonnen met seizoensgebonden marktproducten. Nu zoeken ze lokale producenten die hen verse producten en ingrediënten aanbieden, zonder tussenpersonen, zonder grote afstanden af ​​te leggen. Gelegen in de wijk Triana, met uitzicht vanaf het prachtige terras aan de oevers van de rivier de Guadalquivir.

 

 

Deze tapasbar bevindt zich in de Mercado de la Calle Feria. Klik op de link om de lijst te zien welke tapas zonder gluten zijn.

 

Postigo 10

Hier kun je met een gerust hart gaan eten, want ze kunnen alle gerechten van de kaart glutenvrij klaar maken. Zelfs hun paneermeel is glutenvrij! De keuken is traditioneel Sevillaans met Andalusische invloeden en de chef-kok heeft in het verleden Michelin sterren behaald. Sfeerfvol restaurant in hartje centrum, vlakbij de kathedraal. Heel vroeger was dit het magazijn voor de olijfolie die vanaf de schepen op de Guadalquivir rivier de stad in werd gebracht. Naast het restaurant bevindt zich nog de oude stadspoort, waarin je de sleuven nog ziet, waar ze vroeger de houten balken konden schuiven om de stad te beschermen tegen hoog water. De rivier kwam toen nog veel verder de stad in dan nu.

Dit tapas restaurant is gevestigd in de prachtige patio van Hotel Hospes Las Casas del Rey Baeza. Andalusisch geïnspireerde recepten, maar met een vernieuwde en verrassende stijl van chef-kok Rafael Cantizano. 

Modern restaurant met fijne selectie tapas. Zoals thuis, maar dan buitenshuis (zoals ze zelf zeggen). 

Genieten van een lunch in de gezellige binnenruimte van waaruit je kunt zien hoe ze de gerechten bereiden, maar ook heerlijke cocktails. Ook deze zaak staat op de lijst van het Netwerk Sin Gluten.

 

Dit is een goede plek om te ontbijten in Sevilla, vooral als je op zoek bent naar gezondere opties. Ze hebben broodjes, maar ook lekkere smoothie bowls, acai bowls en salade bowls. En een hele hoop vegetarische, glutenvrije en andere dieetvriendelijke opties om ervoor te zorgen dat je dag goed van start gaat!

 

Lekkere, gezonde gerechten gemaakt van eerlijke, biologische producten. Je kunt hier ontbijten, brunchen en lunchen. Ze hebben ook ruime keuze aan zelfgemaakte limonades en (slow)juices. Alles is aan te passen aan je eetwensen! 

 

Hier heb je een ruime keuze aan gerechten, maar je kunt ook geheel je eigen ingrediënten kiezen. Naast hun heerlijke tostadas (zoals met hummus, avocado en amandelen) hebben ze verschillende opties zoals ontbijtgranen, yoghurt en smoothies! En als je later op de dag trek krijgt, is dit een geweldige pitstop om tijdens de lunch bij te tanken met wraps, sandwiches en salades:

Milk Away

Almazen Cafe

Ananas Coffee & Brunch