Leuke tapasbars & restaurants

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 12:00

Hallo!

Leuk dat je benieuwd bent naar mijn lijstje met tapasbars en restaurants in Sevilla! Het zijn gewoon lokaties die wij zelf leuk vinden. Er zijn ontzettend veel leuke terrassen, bars en restaurants hier, dus ik zou het lijstje nog wel 3x zo lang kunnen maken. Dit is een selectie.

Bistro Los Tulipanes

Hier kun je terecht voor authentieke, huisgemaakte, Spaanse tapas, zoals carrillada (stoofvlees), albondigas (Spaanse gehaktballetjes) en knoflookgarnalen maar ze hebben ook Nederlandse gerechten, zoals saté, biefstuk, frikandellen en kroketten. De eigenaren zijn Spaans, maar in Nederland geboren. Dus je kunt gewoon Nederlands bestellen. 

Bar CatedralCerveceria Giralda Bar

Deze authentieke tapasbars bevinden zich in een heel leuk straatje bij de kathedraal: Calle Mateos Gago. Hier zijn meerdere leuke horecazaken. Wij gaan meestal naar een van deze, ligt eraan waar plaats is. Het zijn een mooie zaken, met een fijn terras (leuk om mensen te kijken) en een uitgebreide tapaskaart. En de keuken is heel de dag open.

El Pinton

De zaak zelf is al een lust voor het oog. Modern en authentiek Spaans zijn hier gemixt in het interieur. Ze hebben heerlijke unieke gerechten. Mijn favoriet: "Huevo en tempura con parmentier trufada" 

La Comilona

Gaan wij altijd heen, want in onze wijk Nervion. Ze kijken uit op het stadion van FC Sevilla en hebben een terras in de zon, wat in de minder hete maanden echt super is. Ze hebben een heerlijke kaart met ander soort tapas, echt een aanrader!!! 

La Malvaloca

Leuke lokatie met uitzicht op Las Setas. Ze hebben lekkere tapas gerechten met een andere twist. En je kunt heel de dag bestellen.

Perro Chiko

Ook op het plein bij Las Setas, maar dan aan de andere kant. Leuk terras, uitzicht op Las Setas en lekkere gerechten.

Al Solito Posto

Dit is een Italiaans restaurant op het Alameda de Hercules plein met hele lekkere bijzondere gerechten. Het plein zelf is al geweldig om naartoe te gaan als je van horeca houdt. Veel terrassen. Op zondag zit het vol met Spaanse gezinnen die samen genieten van de dag. Het is ook een vrijer plein, waar alle soorten mensen door elkaar lopen.

Café Central

Dit is de lokatie waar wij gaan zitten als we alleen wat gaan drinken op Alameda de Hercules.

Restaurante Al Aljibe

Bij dit restaurant worden Spaanse en Arabische invloeden gemixt in de gerechten. 

La Bernarda slowbar

Heel erg mooi restaurant met hele lekkere gerechten.

Bar Restaurante Casa Román

Op een klein pleintje in barrio Santa Cruz. In de warme dagen zit je er lekker koel in de schaduw en kun je even op adem komen. Maar op alle andere dagen is het ook heel leuk om er naartoe te gaan. Spaanse zaak met Spaanse tapas.

Mamarracha Tapas

Lekker hartje centrum, super goede tapas!

Maestro Marcelino

Hier heb je allemaal vaten waar wijnen en vermout inzitten, die je per glas kunt bestellen. Leuke lokatie om lekker wat dingen te proeven met wat gesneden iberico ham erbij of Spaanse kaas! 

Braseria Barbarita

In de wijk Nervion, vlakbij het stadion van FC Sevilla. Ze hebben hier gerechten van de barbecue en geven overal een smakelijke eigen twist aan!

 

Via Google Maps houd ik de lijst bij. En zo nu en dan zet ik er weer een nieuwe lokatie bij. Hieronder de link, zodat je precies kunt zien, waar je ze kunt vinden, met welke beoordelingen, foto's, etc.

Klik hier voor mijn Google Maps link

Als je eenmaal in Sevilla bent geweest, dan zou ik het leuk vinden als je met mij je ervaring deelt. Van een leuk pleintje, restaurantje, tapastour of (cultureel)bezoek. Er wordt mij vaak gevraagd om leuke tips, maar voor een beter beeld, vind ik het wel fijn om ook jullie ervaringen te horen!

info@ontdeksevilla.com

Veel plezier!

Inge