Must See & Do's

Gepubliceerd op 28 februari 2024 om 21:08

Kom je naar Sevilla en wil je weten wat je echt moet gaan zien en doen hier, dan heb ik hieronder een lijstje voor je gemaakt. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en heeft door de eeuwen heen heel veel verschillende invloeden gehad en dat zie je goed terug in de stad. De meest in het oog springende stijl hier is de "mudejar" stijl. Dat is een samensmelting van Moorse en christelijke elementen, die uniek is voor Andalusië. Je ziet deze stijl ook veel in Cordoba en Granada.

 

Highlights die je echt moet zien in Sevilla

De Kathedraal en La Giralda

Waar je echt niet omheen kunt is de enorme kathedraal (Catedral de Santa María de la Sede) en La Giralda toren. Midden in het centrum. Deze kathedraal is het grootste gotische kerkgebouw van de wereld en is gebouwd over de restanten van een Moorse moskee. Het beklimmen van La Giralda kerktoren is ook een leuk idee, want het zijn geen trappen naar boven, maar 34 helingen. En boven natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad.

Koninklijke Paleis Real Alcazar

Het paleis werd gebouwd in de 7e eeuw en wordt nog steeds gebruikt door het koninklijk echtpaar als ze in Sevilla zijn. De authentieke mudejar-stijl zie je hier volop terug. Verken het paleis en de tuinen op eigen houtje of gebruik een audiotour om je door de luxueuze kamers en ruimtes van het paleis te leiden.

Plaza de España

Naar mijn mening het allermooiste plein van Sevilla! En dat zonder restaurants & tapasbar ;-) Deze highlight mag je echt niet missen als je Sevilla bezoekt. Oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Het is een magisch en overweldigend plein waarop meer symboliek schuil gaat dan wat je op het eerste gezicht zou denken. Onder de gebouwen bevinden zich 48 bankjes met typische Andalusische tegeltjes, waarop de Spaanse provincies met hun wapenschild en geografische ligging zijn afgebeeld. De prachtige bruggetjes symboliseren de vier oude Spaanse Koninkrijken in de tijd van de Katholieke Koningen.

Torre del Oro

De 12-zijdige Torre del Oro-toren, aan de rand van de Guadalquivir rivier, was ooit door een grote ketting verbonden met een gebouw aan de overkant van de rivier om te voorkomen dat schepen de haven binnenvaren. De ooit met goud betegelde toren, die ook heeft gediend als militaire uitkijktoren en gevangenis, is nu de thuisbasis van een klein marinemuseum, het Museo Náutico. Het museum belicht het maritieme verleden van de Torre del Oro en de rol die het speelde bij de import en ontdekking van de Nieuwe Wereld.

Metropol Parasol / Las Setas

Dit is het grootste houten bouwwerk van de wereld en echt een lokatie die je niet mag missen hier! Het gebouw is prachtig om te zien en wordt hier "Las Setas" genoemd, omdat het net allemaal grote champignons lijken. Je kunt via de trappen het plein onder Las Setas op, dat is al super mooi, maar je kunt ook een (betaald) bezoek brengen bovenop het gebouw. Doe dit vooral rond zonsondergang voor de mooiste uitzichten over de stad!! Er zijn ook heel veel leuke restaurants en cocktailbars op het plein!

Plaza de Cabildo

Dit is een verborgen pareltje in het centrum. Je moet het weten, anders kom je niet op dit kleine pittoreske halfronde pleintje met fontein. Prachtig gebouw en normaal heel rustig. Behalve op zondagmorgen, want dan is er een verzamelaarsmarkt met oude postzegels, oude munten en geldbiljetten, stenen, schelpen, plaatjes, etc.

Barrio Santa Cruz

De wijk 'Santa Cruz' is de oude Joodse wijk in het centrum van Sevilla. Hier kun je lekker dwalen in een doolhof van oude smalle straatjes, terrasjes, tapasbars en winkeltjes. Kijk vooral ook omhoog, want de gevels zijn heel interessant met mooie hekwerken en onder de balkons fraaie tegeltjes. En we hebben een soort eigen "Banksy" artiest hier. Iemand plakt kleine zwarte plaatjes op gekke plekjes in de wijk (zie Instagram post)

Maria Luisa Park

Deze groene oase van rust is het bekendste openbare park van de stad Sevilla. Het park was oorspronkelijk onderdeel van het San Telmo paleis en werd in 1893 aan de stad gedoneerd met als doel omgebouwd te worden tot stadspark. Het grenst aan het bekende Plaza de España. In het park liggen Plaza de America, het bekende duivenplein, en 2 voormalige paviljoens van de Wereldtentoonstelling van 1929.

Plaza de Toros

Plaza de Toros de la Real Maestranza is de grootste arena voor stierenvechten in Spanje en wordt daar nog steeds voor gebruikt. Je kunt binnen een kijkje nemen in het museum over de geschiedenis van het stierenvechten. Er staan opgezette stieren, zodat je kunt zien hoe groot ze zijn en je mag de arena zelf in. Heel af en toe worden hier binnen ook concerten gegeven.

Alfonso XIII Hotel

Prachtig hotel, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Je kunt er gerust even naar binnen lopen om er even te kijken of iets te drinken op het mooie buitenterras. Als Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima Sevilla bezoeken, slapen ze altijd in dit hotel. (Ze hebben elkaar leren kennen tijdens de Feria in Sevilla)