Ontdek Sevilla met kinderen 20 tips

Gepubliceerd op 11 juli 2024 om 23:50

Ontdek Sevilla met kinderen - 20 tips

Sevilla is een prachtige stad om te bezoeken met kinderen, met een mix van cultuur, geschiedenis en leuke activiteiten die zowel volwassenen als kinderen zullen aanspreken. Toen wij in 2019 in Sevilla kwamen wonen, waren onze kinderen 11 en 7 jaar. Dus ondertussen hebben we al heel wat leuke lokaties ontdekt waar je je met het hele gezin lekker kunt vermaken. Hieronder onze tips en suggesties om van jullie stedentrip naar Sevilla met kinderen een succes te maken. Openingstijden zijn soms afhankelijk van het seizoen, dus check altijd even de desbetreffende websites voor meer details.

1. Kies een accomodatie met zwembad

Om te beginnen is het heel fijn om een hotel of appartement te hebben met zwembad, vooral in de warme zomermaanden. Sevilla heeft veel zonuren en kinderen vinden het heerlijk om te zwemmen, maar er zijn nagenoeg geen openbare zwembaden hier te vinden. Heerlijk om dus een zwembad bij je accommodatie te hebben!

2. Boek een fietstour

Tijdens een fietstour ontdek je meteen een groot gedeelte van de stad en kom je op plekken die lopend met kinderen wellicht te ver uit elkaar zouden liggen. We komen in verschillende wijken en hebben een pauze in het prachtige Maria Luisa Park. Je kunt een familie fietstour bij ons boeken met bijvoorbeeld een elektrische bakfiets als de kinderen nog klein zijn. Grotere kinderen fietsen gewoon lekker zelf. Onze groepen zijn altijd klein, dus je hoeft geen privé fietstour te boeken. Kan natuurlijk wel. Vraag me even naar de mogelijkheden.

3. Ga lekker wandelen en spelen in het Maria Luisa Park

Dit is echt ons favoriete park. Het is een groot park met veel groen, schaduwrijke plekken, speeltuinen en prachtige keramiek. Het is een geweldige plek voor een picknick en om kinderen de ruimte te geven om te rennen en spelen. Bijkomend voordeel: het blijft er ook in de zomer lekker koel. Verder zijn er veel kiosken waar je voor nette prijzen wat te drinken of een ijsje kunt halen. Bij Bilindo (op Plaza de America) kun je op het terras zitten, naar het toilet gaan en wat te eten bestellen. Je kunt er ook de duiven gaan voeren op het pleintje naast het terras.

4. Las Setas - Metropol Parasol

Het grootste houten bouwwerk van de wereld, in de vorm van grote paddestoelen, met een prachtig uitzicht over de stad. Er is een groot plein onder waar kinderen kunnen spelen, en bovenop is er een (betaalde) wandelroute met uitzichten over Sevilla. Bewaar je entreekaartjes als je bovenop gaat kijken, want jullie mogen nog een keer naar boven binnen 48 uur.

5.Bezoek het koninklijke paleis Réal Alcázar

Dit prachtige paleis is een sprookjesachtige locatie waar kinderen zich kunnen vergapen aan de Moorse architectuur en de prachtige tuinen kunnen verkennen.

6. De kathedraal in en La Giralda beklimmen

De Kathedraal van Sevilla, ook bekend als de Catedral de Santa María de la Sede, is een indrukwekkend monument dat zowel kinderen als volwassenen zal fascineren. Het is de grootste gotische kathedraal ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de kathedraal is de graftombe van Columbus, waardoor ze meteen iets kunnen leren over de ontdekking van America. Bijkomend voordeel als jullie hier in de warme zomermaanden zijn: in de kathedraal is het altijd lekker koel! Het beklimmen van de kerktoren is ook heel leuk voor kinderen, want het was vroeger een minaret en daarom zijn er hellingen naar boven. Dat loopt heel prettig. Eenmaal boven hebben jullie dan een prachtig uitzicht over de stad en over de kathedraal.

7. De Torre del Oro op

De Torre del Oro in Sevilla is een interessante en historische attractie die ook leuk kan zijn voor kinderen. Deze van oudsher Moorse vestingtoren is tegenwoordig een maritiem museum met de nadruk op de geschiedenis van Sevilla met de Guadalquivir rivier. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. 

8. Acuario de Sevilla

Dit aquarium herbergt een grote verscheidenheid aan zeedieren en biedt educatieve tentoonstellingen die kinderen kunnen boeien en informeren over de onderwaterwereld. Ligt tussen de rivier en het Maria Luisa park in.

9. Struinen door Santa Cruz

Gewoon even lekker wandelen en verdwalen in de oude joodse wijk Santa Cruz. Het blijft er lekker koel, want de straatjes zijn allemaal smal. Onderweg kunnen jullie misschien nog wel leuke kleine illustraties vinden van Jonzioman; onze eigen "Banksy" in Sevilla, die vooral in Santa Cruz kleine zwarte illustraties heeft achtergelaten. Hoeveel kunnen jullie er vinden?

10. Crazy Zone trampoline park in Nervión

Soms willen kinderen gewoon even lekker springen en rennen om hun energie kwijt te raken. Crazy Zone is een grote jump lokatie, waar je gemakkelijk per bus of taxi kunt komen. Er is ook een groot parkeerterrein. Niet geschikt voor kinderen kleiner dan 1 meter. En kinderen van 1 tot 1.20 meter lengte moeten worden begeleid door een volwassene. Jump sokken zijn verplicht en daar te koop. Je mag geen andere sokken dragen dan de gele van Crazy Zone.

11. Museo de las Ilusiones

Het Museo de las Ilusiones, oftewel het museum van de illusies, biedt een leuke en leerzame ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Het is een geweldige plek om je zintuigen te testen en te genieten van vermaak en verwondering. Er zijn optische illusies, interactieve displays, een vortextunnel en grappige fotomogelijkheden. 

12. Isla Magica pretpark

Als je met kinderen naar Sevilla komt, mag je een dagje naar het grootste themapark van heel Andalusië, Isla Magica, niet missen. Er zijn allerlei attracties en achtbanen. Wil je ook gebruik maken van de waterattracties, koop dan een entreekaartje inclusief Agua Magica, dan mag je ook het water park in.

13. Voetbal Stadion bezoeken

We hebben hier 2 grote voetbalclubs: FC Sevilla (rood-wit) in de wijk Nervión en Real Betis (groen-wit) in de wijk Heliopolis. Beiden hebben een indrukwekkend stadion die je kunt bezoeken.

14. Hop-on Hop-off bus

Wil je even niet lopen, maar gewoon rustig zitten en rondkijken, dan kun je ook meegaan met de Hop-on Hop-off bus. Die rijdt door Sevilla heen met verschillende stops. Je kunt er eventueel uit om iets van dichtbij te gaan bekijken, maar je kunt ook het hele rondje blijven zitten.

15. Italica 

Italica wordt beschouwd als het Rome van Sevilla en werd in 206 voor Christus gesticht. Het staat op de Werelderfgoed lijst en ligt net buiten Sevilla stad. Je kunt Santiponce en de ruïnes van Italica bezoeken in een middagtrip. Je ziet dan de Tempel van Trajanus, de Romeinse baden en het Amfitheater, en je kunt de ongelooflijke standbeelden van Venus, Trajanus en Diana bewonderen.

16. Bezoek het Navigatie paviljoen

Naast de Guadalquivir rivier staat het grote Navigatiepaviljoen, waar alle overblijfselen van de grote reizen die per schip werden gemaakt tijdens het Spaanse Rijk worden tentoongesteld. Dit paviljoen is ontworpen voor de Expo'92 en heeft zelfs voorbeelden van de schepen waarmee Columbus eeuwen geleden Amerika bereikte.

17. Caixaforum onder de "lipstick" toren

Een bekende culturele Spaanse organisatie die zich richt op kinderen en gezinnen. Of het nu gaat om wetenschap, astronomie, natuur of cultuur, in CaixaForum kun je zeker zijn van een leuke ochtend waar de kinderen zich uitstekend zullen vermaken. Er zijn altijd verschillende expositie met wisselende thema's. Bevindt zich onder de grootste wolkenkrabber van Andalusië: de Torre Sevilla. Die wij dus ook wel de lippenstift noemen vanwege zijn vorm.

18. Bioscoop

We hebben hier ook een heleboel bioscopen. Nu begrijp ik wel dat je komt om Sevilla te bezoeken, maar soms is het prettig om gewoon even lekker bij te komen van alle activiteiten (of de warmte) en dan is het kijken van een film in een bioscoop misschien een welkome afwisseling. Animatiefilms zoals de Minions worden natuurlijk standaard in het Spaans getoond, maar je kunt ook vaak "VOSE" kiezen. Dan kijk je de film met het originele geluid met daaronder dan de Spaanse ondertiteling. Bijvoorbeeld in Cinesur in Nervion Plaza.

19. Guadalpark

Een heel leuk waterpark voor alle leeftijden in Sevilla Este met veel attracties en glijbanen.

20. Minigolf Sevilla

Een indoor midgetgolfbaan met 18 holes in hartje centrum, waarbij iedere baan iets unieks uitbeeldt van Sevilla: een wijk, een brug of iets anders typisch Sevillaans.  Dat alles in een Glow-in-the-dark omgeving met blacklights. 

 

Mocht je ergens vragen over hebben of hulp nodig hebben, neem dan even contact met ons op!